Koç
21 Mart - 20 Nisan
(LALE - PAPATYA)
İlkbahar aylarının burçlarından olan koç burcu insanları karakter olarak güçlü ve hareketli oluyorlar. Durum böyle olunca koç burçlarının çiçek tercihleri de bu yönde evriliyor. Özellikle mavi, beyaz ve mor renginin tonları koç burcunu en fazla etkileyen renkler arasında yer alıyor. Eğer hediye alacağınız kişi koç burcu ise tercih edebileceğiniz çiçekler; sümbül, papatya ve gerbera olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca mevsimler boyu dayanabilecek çiçeklerde koç burçları için doğru bir tercih olacak.
Boğa
21 Nisan - 21 Mayıs
(KIRMIZI GÜL, PEMBE KARANFİL)
Hayata karşı daima pozitif bir bakış açısı sergileyen ve umutlarını asla yetirmeyen boğa burçları, aynı pozitif çiçek renklerinde de arıyor. Canlı renkteki çiçekleri daha çok seven boğa burcu insanları için özellikle lale en doğru tercih olabilir. Buna ek olarak tarih boyunca aşkın en büyük temsilcisi olmuş olan kırmızı gülü de hediye olarak tercih edebilirsiniz.
İkizler
22 Mayıs - 21 Haziran
(GARDENYA, YASEMİN VE SÜMBÜL)
Çiçek hediye etmek istediğiniz kişi eğer ikizler burcu ise tercihinizi rahatlıkla birbirinden renkli güllerden yana kullanabilirsiniz. Kırmızı, sarı, pembe gibi birbirinden farklı renkteki gül modelleri ikizler burcuna hediye etmek için en doğru tercihlerden birisi olabilir. Ayrıca ikizler burcunun duygusal yönlerinin güçlü olması da gülleri daha etkileyici bir seçenek haline getiriyor. Romantizmin temsilcisi olan gül, burçlara göre çiçek tercihleri arasında en doğru eşleşmelerden.
Yengeç
22 Haziran - 22 Temmuz
(NİLÜFER, BEYAZ GÜL VE ZAMBAK)
Yengeç burcu insanları arkadaş canlısı ve sempatik yapılarının yanı sıra yumuşak başlı, sakin olmalarıyla da biliniyorlar. Bu da yengeç burcu insanlarını en hassas karakterlerden birisi haline getiriyor. Çiçek tercihlerinde de yengeç burcuna daha hassas ve narin çiçekler hediye etmek akılcı bir yaklaşım olabilir. Sevdikleri çiçekler arasında ise zambak ve akdeniz lalesi ayrı bir yere sahip.
Aslan
23 Temmuz - 22 Ağustos
(KIRMIZI GÜL, SARI KRİZAMTEM VE ORKİDE)
Eğer aslan burcu olan bir insana çiçek hediye etmek istiyorsanız kesinlikle tercihiniz orkide olmalı. Aslan burcunun gösterişi ve ihtişamı seven yapısına en uygun çiçeklerden olan orkide yarattığı atmosfer ile hediye edilen kişiyi daima etkilemeyi başarıyor. Ek olarak farklı çeşit ve renklere sahip orkide çiçeğini diğer burçlar için de alternatif olarak tercih edebilirsiniz.
Başak
23 Ağustos - 23 Eylül
(AÇELYA, SARI MENEKŞE)
Çalışkan, pratik ve sürekli bilgiyi arayan insanlar olarak başak burcu insanları ön plana çıkar. Sürekli kendilerini geliştirmek isteyen başak burcu insanları için hayatlarındaki en önemli şeylerin başında işleri gelir. Bu nedenle ofis çiçekleri başak burcuna yönelik seçebileceğiniz en güzel alternatiflerden birisi. Bunun dışında bakımı kolay ve renkli çiçeklere de yönelebilirsiniz. Margit çiçeği ve açelya bu tarz çiçekler arasında başak burcu insanlarının kalbinde ayrı bir yere sahip.
Terazi
24 Eylül - 23 Ekim
(PEMBE KRİZANTEM, PEMBE GÜL)
Karşılarındaki insanı her zaman etkilemeyi başarabilen terazi burcu insanları genellikle geçmiş dönemin ihtişamlı yapılarına karşı ilgi duyuyorlar. Hal böyle olunca çiçek zevklerinde de zevklerin yansımasını görebiliyorsunuz. Bu zevkleri en iyi yansıtan çiçek ise dalya oluyor. Dalya çiçeği ya da bilinen diğer adıyla yıldız çiçeği, en gösterişli çiçeklerden birisi olarak biliniyor. Aynı zamanda birçok farklı türe sahip olan dalya çiçeği ile en gösterişli hediyeyi terazi burcu insanlarına verebilirsiniz.
Akrep
24 Ekim - 22 Kasım
(KIRMIZI KARANFİL, HANIMELİ)
Etrafımızda hayatı tutku ile yaşayan insanların birçoğu akrep burcu oluyor. Kısacası akrep burcu yaşamı seven ve ondan keyif alan insanların burcu. Ayrıca doğa ile ilgilenmeyi de seven akrep burçlarına çiçek alırken de bu detayı göz önünde bulundurmak gerekiyor. O yüzden tercih edebileceğiniz en doğru alternatif dağ çiçekleri oluyor. Bununla birlikte yaşamın en güzel renklerini yansıtan kırmızı karanfil çiçeği de akrep burcu insanların için en güzel hediyelerden birisi.
Yay
23 Kasım - 21 Aralık
(LEYLAK VE MOR MENEKŞE)
Zarif ve narin kişiliklere sahip olan yay burcu insanlarını etkilemek istiyorsanız zarif, narin ve hassas çiçekleri seçmeniz gerekiyor. Yay burcunun beğenisini kazanacak zarif çiçeklerin başında zambak ve leylak geliyor. Özellikle beyaz renkli zambak ve leylaklar yay burçları için en değerli ve göz alıcı hediyelerden birisi olacak.
Oğlak
22 Aralık - 20 Ocak
(SİYAH GÜL, KADİFE ÇİÇEĞİ VE KAMELYA)
Çalışmaktan asla yorulmayacak insanların başında oğlak burcuna mensup insanlar geliyor. İş enerjileri asla bitmeyen oğlak burcu insanlarına ise verilebilecek en güzel çiçek kamelya ve amaril çiçeği oluyor. Bilhassa amaril çiçeği, oğlak burcu insanlarına arasında çok daha özel konumda. Bunun nedeni muhtemelen çiçeğin karakteristik özellikleri ile aralarında bir bağ kurmalarından kaynaklanıyor.
Kova
21 Ocak - 19 Şubat
(ZENNEN, MENEKŞE VE KARTOPU)
Sınırsız hayal gücü ve geleceğe yönelik akılcı adımlar atan insanlar gördüğümüzde aklımıza hemen kova burcu gelir. Haliyle çiçek alırken de bu özellikleri göz önünde tutmak gerek. Ek olarak tarihsel olarak da kış aylarının kırılmaya başladığı dönemde doğan kova burcu insanları için çiçek konusundaki en doğru seçenek kardelen olarak kabul ediliyor. Eğer kardelen dışında farklı bir alternatif arıyorsanız kartopu çiçeğini tercih edebilirsiniz.
Balık
20 Şubat - 20 Mart
(İNCİ ÇİÇEĞİ, ZAMBAK)
Balık burcu denildiği zaman genellikle aklımıza duygusal, sıcakkanlı ve sevecen insanlar geliyor. Genellikle aldıkları her hediye ile mutlu olabilen balık burcu insanları için özel bir çiçek arıyorsanız tercihiniz kesinlikle nergisten yana olmalı. Öyle ki etkileyici ve şık görüntüleri ile nergis balık burcu insanlarının kalbinde daha özel bir yer elde etmenizi sağlayacak.