TAZE ÇİÇEKLERİNİZİ KURUTMANIN YOLLARI

Güzel bir taze çiçek buketi, ya da sizin için önemli olan bir çiçek tasarımı... hatta güzelliği ile sizleri büyülemiş ve atmaya kıyamadığını bir düğün buketiniz mi var. Sahip olduğunuz çiçekleri kurutarak çok uzun yıllar boyunca saklayabilirsiniz. Çiçeklerin kurutulması denilince hepimizin aklına gelen ilk yöntem kitap arası sıkıştırma olsa gerek. Hatta çiçek kurutmak deyince aklımıza en popüler olan güller gelir. Güller aşkı sevgiyi ve romantizmi simgeledikleri için hayatımızdaki yerleri çok daha farklıdır.

Sıkıştırarak Kurutma Yöntemi

Sıkıştırma yöntemi ile çiçek kurutman en alışıla gelmiş çiçek kurutma yöntemi olsa gerek. Bu yöntem ile çiçeğinizi herhangi bir düz ağır cismin altında, bir ansiklopedi ya da roman arasında kurutabilirsiniz. Önemli olan çiçeklerinizi aralamak ve hizalamaktır. Taze çiçeğimizin sahip olduğu renklerin roman yapraklarına geçmesini istemiyorsak araya düz beyaz defter yaprakları koymamız uygun olacaktır. Yaklaşık 15 gün bekledikten sonra çiçeklerimizin kuruduğunu göreceksiniz.

Asarak Kurutma Yöntemi

Taze çiçek buketlerinizi en hızlı şekilde kurutmanın yollarından birisi saplarından bir iple bağlamak ve onları uygun bir yere asmaktadır. Daha sonra tek yapmanız gereken onlara kurumaları için zaman tanımaktır. Bu yöntem ile kurutmadan dikkat edilmesi gereken en önmli hususlardan biri çiçeklerinizi direkt güneş ışığına maruz bırakmamaktır. Çiçeklerinizi asarak kurutma yöntemi ile çiçeklerinizin orjinal formları bozulmayacaktır. Çiçeklerinizi kurutmak için için aceleniz yoksa ve çiçeklerinizin formlarının bozulmalarını istemiyorsanız en iyi yöntem asma yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fırında Kurutma Yöntemi

Taze çiçeklerinizi fırında belirli bir sıcaklıkta kurutabileceğinizi biliyor muydunuz? Fırınınızın sıcaklık ayarını düşürün ve çiçeklerinizi fırın kağıdına sararak düşük sıcaklıktaki fırında hızlıca kurutun. Bu yöntem ile çiçeklerinizdeki buharı uzaklaştırmış olacaksınız. Taze çiçeklerinizin tam anlamıyla kuruması için yaklaşık 10-15 dk kadar onlara zaman tanıyınız.